Categories
Uncategorized

Το CityZen στην Ημέρα Ασφαλέστερου Διαδυκτίου 2020, στην Κύπρο

 Στις 11 Φεβρουαρίου, η Κύπρος γιόρτασε την Ημέρα Ασφαλέστερου Διαδικτύου 2020 με ένα σημαντικό γεγονός στη Λευκωσία, αφιερωμένο στην ενθάρρυνση όλων (στα παιδιά, στους νέους, στους γονείς, στους δασκάλους, στη βιομηχανία, στους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων και στους πολιτικούς) στην Κύπρο ώστε να συμβάλουν στη δημιουργία ενός καλύτερου Διαδικτύου. Σύμφωνα με το σύνθημα του συνεδρίου «Μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο», ο στόχος του φετινού συνεδρίου ήταν να ευαισθητοποιήσει τους πιθανούς κινδύνους του Διαδικτύου σε μαθητές ηλικίας 11-16 ετών από όλα τα σχολεία της Κύπρου.

 Ως κύριος ομιλητής της εκδήλωσης, ο Καθηγητής κύριος Χρήστος Ξενάκης με την ομιλία του «Internet των πραγμάτων: προκλήσεις και κίνδυνοι» προσπάθησε να εμπνεύσει σε μια ασφαλέστερη και αποτελεσματικότερη χρήση του Διαδικτύου ενημερώνοντας εκατοντάδες νέους φοιτητές και τους δασκάλους τους σχετικά με τις απειλές που αντιμετωπίζουν σήμερα όλες οι ψηφιακές υποδομές. Σε αρκετές συζητήσεις, ο κύριος Ξενάκης είχε την ευκαιρία να μιλήσει για το CityZen ως λύση που αποσκοπεί στην παροχή ενός μοντέλου έξυπνης πόλης, οικονομικά ελκυστικής και αποδοτικής λύσης IoT για ανάπτυξη εφαρμογών έξυπνης πόλης μέσω ενός κάθετου συστήματος που θα περιέχει όλες τις απαραίτητες συνθετικές μονάδες, από το υλισμικό ως τις διεπαφές εφαρμογών.

 Η εκδήλωση, που διοργανώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας στην Κύπρο, έλαβε μεγάλη δημοσιότητα καθώς μεταδόθηκε από όλα τα κυπριακά τηλεοπτικά κανάλια.

 Η Ημέρα Ασφαλέστερου Διαδικτύου είναι μια ευρωπαϊκή πρωτοβουλία που διοργανώνεται από το κοινό δίκτυο Insafe-INHOPE, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με τη χρηματοδότηση που παρέχεται από το πρόγραμμα «Συνδέοντας την Ευρωμεσογειακή Διευκόλυνση» .

 

 

rtyrty
lghlhjl
jghjghk
fgafbfh
wrqrwqdf
asdasdas